Arkistomatskua
Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.
Aina välillä pitää kehuskella vaimollani, sillä todella rakastan häntä ja hänen pöperöitään. Eilen saatiin herkutella jälkiruoan kera, kun vaimoni kokkasi Pastitsiota, eli kreikkalaista pastavuokaa ja Irlantilaista Unelmaa, eli baileysinsuklaista juustokakkua.
Pastitsio oli erittäin nopeasti täyttävää ja sitä jäi vielä huomiseksikin täksi päiväksi, tai yöksi, jos nälkä yllättää. Kreikkalainen ruokahan ei ole mitään ilman oliiveja. Seuraksi myös sipulia ja tomaattia. Tässä lautasmalli:
Tässä vielä respa, jos joku haluaa kokeilla (täydelliset valmistusohjeet löytyvät Pirkan sivuilta):
7-8 dl (300 g) pennepastaa
vettä ja suolaa (keittämiseen)
3 dl (150 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta
jauhelihakastike
400 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 tl rosmariinia
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
valkokastike
2 rkl öljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
Jälkiruoka oli sitäkin maukkaampaa. Kakkua on vieläkin jäljellä ja vielä äsken söin palasen leffaa katsellessa. Vie kielen mennessään! Tässäpä ohje, josta kunnia menee Kinuskikissalle:
Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita tai margariiniaTäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (í¡ 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriäKiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa
Kiitos ruokien valmistuksesta kuuluu rakkaalle vaimolleni.
Pietari
Nyt tuli kyllä kauhea nälkä… :)
tms_
Ei voi muuta sanoa kuin kateeksi käy :P
Gocom
Näyttää uskomattoman hyvältä. Varmastikkin uskaltaa kehuskella noilla antimilla :-)
Joanna
Poikkesin itse sen verran reseptistä, että unohdin rosmariinit, mutta sen sijaan laitoin chiliä, paprikaa ja yrttimaustetta, sekä vähensin suolan määrää. Veikkaan, että myös juustoa tuli käytettyä hiukan enemmän kuin reseptissä mainittiin :)
JA OMNOM, että oli hyvää :)
rolle
Joanna, Kiva että vinkki miellytti :-) oli kyllä hyvää sapuskaa.
Makujen matkassa « von Hattunen
[…] Tuli viimeaikoina vähän kokkailtua muuta kuin suomalaista ruokaa. Kts. linkki. https://www.rollemaa.fi/arkisto/2010/09/syontivuorossa-kreikka-ja-irlanti […]
Petri
Tuo kakku näyttää herkulliselta. Niin näyttää myös pastitsio. Vetää vertoja pakastepitsalle ja Pringles-sipseille, joita tunnun lapioivan naamariin melkein joka päivä. :-O