Arkistomatskua
Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.
Spotify on oivallinen ohjelma musiikin kuunteluun ja toimii myös Linuxilla, tosin ei natiivisti vaan winen kautta – tästä syystä myöskään selaimen spotifyyn ohjatut linkit eivät aukene spotifyyn, vaan Firefox-käyttäjä saa ikävän viestin että selain ei tunnista linkin tyyppiä.
Tähän on kuitenkin olemassa pientä säätöä vaativa ratkaisu.
Sori häiriö, tämä on härski oman firmani mainos, teksti jatkuu alapuolella...
Digitoimisto Dude Oy -mainos:
Tarvitsetko laadukkaat ja helposti päivitettävät verkkosivut?
Nämäkin sivut joita juuri nyt katselet ovat käsintehtyä, kotimaista laatua. Toteuttamamme WordPress-verkkosivut latautuvat supernopeasti ja ovat naurettavan hyvännäköisiä. Emme käytä valmispalikoita, vaan suunnittelemme ja koodaamme kaikki käsin itse. Yrityksemme on ollut toiminnassa vuodesta 2013 ja kasvu on ollut tasaista. Meihin luottaa jo sadat asiakkaat. Tutustu lisää ja ota yhteyttä!
- Mene kansioon, johon asensit spotifyn. Minulla Spotify on asennettu kotikansiooni, eli menin hakemistoon komennolla cd ~/Spotify.
- Luo spotify.sh -niminen tiedosto, vaikkapa komennolla pico -w spotify.sh. Laita tiedostoon seuraavat rivit (riippuen tietysti mihin Spotifysi on asennettu, minulla se on edelleen /home/rolle/Spotify -hakemistossa):
#!/bin/bash
wine ”$HOME/Spotify/spotify.exe” /uri ”$1” - Anna spotify.sh:lle suoritusoikeudet komennolla chmod +x spotify.sh.
- Mene firefoxin asetuksiin kirjoittamalla osoiteriville about:config. Luo uusi string ja laita arvoksi network.protocol-handler.app.spotify ja sen arvoksi spotify.sh polkuineen päivineen, minun tapauksessani /home/rolle/Spotify/spotify.sh.
Nyt Spotify-linkkien pitäisi aueta suoraan Spotifyyn (testaa tästä). Spotify-linkkejä tarjoaa mm. Spotifyn Greasemonkey-lisäosa Firefoxille (Greasemonkey pitää olla asennettuna), joka luo Last.fm -artisteista linkit Spotifyyn, erittäin kätevä.
krisu
Kiitti tosta userscriptistä, tota en ole ennen löytänytkään. Ja hyvä opas, vaikka en olekaan varsinainen Linux-käyttäjä :)