Vilkas päivä. Paljon tapahtuu taas. Vähän liikaakin. Illalla on lähdettävä juoksemaan, tyhjentääkseen pääkopan. Ei se tyhjene.
Asiaakin piti varmaan kirjoittaa, mutta nyt ei pysty.
Tässä kirjoituksessa on 31 sanaa.
Päivän saavutukset kirjoittamishetkeen (22:51) mennessä
Vuosi sitten tänä päivänä
Syy ei ole Twitterin, vaan idiottien
Kaveriryhmässä Telegrammissa keskustellaan siitä miten Twitteristä on tullut ankea paikka. Pitäähän se paikkaansa, mutta sama koskee koko Internetiä. Netissä on ihmisiä enemmän kuin koskaan, joten tottakai se ryönä näkyy eniten. Negatiivisuus saa aikaan provokaatiota, joka aiheuttaa kiivasta keskustelua. Algoritmit rakastavat läyhäämistä ja nostavat ”kohuja” aina uudestaan trendeihin. Ennen nykynetin vitsausta, eli somepalveluiden ”suosituimmat ensin” -lähestymistapaa, öyhötys ei saanut jalansijaa tässä mittakaavassa.
Itse olen ikäisekseni ollut netissä niin pitkään kuin muistan ja elänyt sitä aikaa kun nettiä ei todellakaan tullut jokaisen kotiin. 90-luvulla netissä oli 0-5 prosenttia maailman väestöstä. Vuonna 2021 netissä on peräti 65.6 prosenttia maailman väestöstä (lähde). Ei siis mikään ihme, että myös enemmän idiootteja näkyy linjoilla.
Muunmuassa näistä syistä olen netissä melko paksunahkainen. Minua ei paljon hetkauta, jos näen jotain paskaa. En hirveän usein blokkaile tai hiljennä ketään, koska en mene mukaan ikäviin keskusteluihin, ellei minulla ole todella huono päivä. Niitä ei onneksi ole ollut pitkään aikaan.
Nyrkkisääntö on: Vältä paskaa, jos et halua saada paskaa niskaasi.
Tweettiketju aiheesta: