Täydellinen lomapäivä?

Huomaan, että jos jää aamukahvi juomatta, päänsärky iskee iltapäivällä. Selvä merkki kofeiiniriippuvuudesta.

Tähän väliin kokeillaanpas mitä Microsoftin tekoäly tietää minusta. SwiftKeyssä on nimittäin ominaisuus, jonka avulla ei tarvitse enää itse edes kirjoittaa. Käsky: Kirjoita päiväkirja lomatiistaistani. Tyyli: Kasuaali, Pituus: Lyhyt.

No niin. Elikkäs…

Tiistai oli täydellinen lomapäivä. Heräsin auringon ensimmäisten säteiden lämmittäessä huonettani ja tiesin heti, että päivästä tulisi erityinen. Aamiaiseksi valmistin itselleni tuoreita marjoja ja jogurttia, mikä virkisti ja valmisti minut päivän seikkailuihin.

Lähdin tutkimaan Jyväskylän kaunista luontoa, joka on täynnä elämää keskellä kesää. Kävelin pitkin Rantaraittia, jossa järven kirkas vesi kimmelsi auringossa ja linnut lauloivat iloisesti. Pysähdyin hetkeksi ja hengitin syvään raikasta ilmaa, tuntien kuinka lomarentoutus valtasi mieleni.

Iltapäivällä suuntasin kaupungin keskustaan, jossa nautin lounasta paikallisessa kahvilassa. Ihmisten iloiset puheensorinat ja kaupungin syke loivat eläväisen tunnelman, joka sai minut hymyilemään. Loppupäivän vietin tutustuen paikallisiin nähtävyyksiin ja nauttien kulttuuritarjonnasta.

Kotiin palattuani päätin päiväni rentouttavaan saunaan, joka on suomalaisen loman kohokohta. Löylyjen lämpö ja hiljaisuus olivat täydellinen päätös täydelliselle lomapäivälle. Mietin kiitollisena, kuinka onnekas olen, että saan kokea tällaisia hetkiä.

Tämä tiistai oli muistutus siitä, että joskus parhaat lomapäivät ovat yksinkertaisia: luonnon kauneus, hyvä ruoka ja kulttuurin rikkaus. Tämä päiväkirjamerkintä säilyttää muistot tästä päivästä ikuisesti.

Paitsi, että ei se noin mennyt ja tiistaita on vielä jäljellä. Yllättävän paljon näppäimistöni näköjään tietää minusta, muunmuassa että asun Jyväskylässä ja lenkkeilen usein rantaraitilla.

Naurattaa. Aamupalarutiinia ei ole ollut koko vuonna ja ”ihmisten iloiset puheensorinat” ja ”kaupungin syke” eivät voisi vähempää kiinnostaa.

Jos tämä päänsärky tästä hieman hellittää, voisi pitää vaikka leffaillan.

Kirjoitukset kalenterissa

heinäkuu 2024
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031