Arkistomatskua
Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.
Parin kuukauden aikana on tapahtunut onnettomien sattumien summia, kun HTC Desire Z -puhelimeni on kokenut kovia ilman että tarvitsi edes nähdä vaivaa sen eteen. Huhtikuun lopulla menin tavallisesti vessaan puhelin kädessä, kun ote lipesi puhelimesta juuri väärällä hetkellä ja puhelin putosi pöntön likaiseen veteen. Se ehti lillua siellä varmaan 1-3 sekuntia, kun nopearefleksisenä jantterina poimin sen välittömästi. Mutta vettähän se nieli – ja kunnolla.
Ehdin nähdä kuinka alatason valot välkkyivät kuin puhelin olisi saanut vakavan oikosulun tai sähköiskun. Ravistelin luurista suurimman osan vesimäärästä pois. Tässä kohtaa tein ensimmäisen virheen, lähdin nimittäin hätääntyneenä käynnistämään puhelinta heti onnettomuuden jälkeen. Eihän siihen ruutuun tullut kuvaa, värähteli vain kolme kertaa ja pysyi pimeänä.
Harmitti kovasti kun puhelin oli ehtinyt olla minulla vasta reilun kuukauden ajan käytössä. Hätä ei ollut kuitenkaan sen näköinen, vaikka vähän adrenaliinia vereen pääsikin lorahtaaman. Googlailin erilaisia ratkaisuja ja lopulta aloitin oman aiheeni xda-developers-foorumille (josta on muuten suuri apu kaikissa HTC/Android-ongelmissa). Sieltä sain viimeisen sysäyksen kokeilla riisihaihdutustekniikkaa. Siispä laitoin puhelimeni vaaleaan hienoon basmatiriisiin kuivaan tilaan (kaappiin) kolmeksi yöksi.
Jännitti. Neljäntenä päivänä otin puhelimen riisipussista ja yllätyksekseni se toimi kuin rasvattu! Testasin kaikki ominaisuudet läpi, eikä mikään bugittanut. Ainoa juttu mitä jäi muistoksi oli valkoisella taustalla näkyvä muutaman millin kokoinen haalea tiplu, mutta se on oikeasti niin himmeä että pitää siristellä sen nähdäkseen. Edes kumpikaan kameroistani ei saanut sitä tallennettua kuvalle… Olin niin onnellinen. Siitä lähtien olen pitänyt puhelimen visusti taskussa vessaan tai veden äärelle mennessäni… olin onnekas, enkä halunnut ottaa enää ikinä vastaavaa riskiä.
Kuitenkin kuukausi tapauksen jälkeen puhelimesta katosivat äänet täydellisesti. Ääntä ei kuulunut mistään, ei puheluista, ei ilmoituksista, ei soittoäänistä, eikä edes sitä äänenvoimakkuuden tason ilmoittavaa ääntä tai puhelua kaiuttimella. Ulkoinen kaiutin tuntui menneen lopullisesti sököksi, sillä vain kuulokkeilla pystyi kuuntelemaan. En paljon ääniä käytä, mutta tietenkin homma harmitti. Ajattelin sen olevan vesivahingon syytä, enkä vienyt puhelinta huoltoon. Juttu jäi harmittamaan, mutta pystyin elämään sen kanssa. Aloitin tästäkin tapauksesta oman alueen xda-developers-foorumeille.
Aikaa kului ja eräänä kauniina päivänä tyttäreni sai jollakin ilveellä puhelimeni käteensä. Olin juuri huomannut puhelimen ”ryöstön” ja huutamassa ”ÄLÄ!”, mutta tyttö ehti viskata puhelimen täysiä kädestään. Lotta seisoi silloin sängyllä ja puhelin putosi seinän kautta lattialle asti. Takakansi ja akku irtosivat ja ajattelin puhelimen menneen lopullisesti rikki.
Kun sain puhelimen taas käteeni, käynnistin sen, enkä voinut uskoa silmiäni ja korviani. Puhelin toimi täysin – eikä siinä vielä kaikki -, siinä toimivat äänet! Uskomaton juttu. Foorumilla ainoa kommentoija heitti läppää, ”voitko antaa minulle voittavat numerot Lotossa?”. Luulin, että tällaista voi tapahtua vain vanhoilla nokialaisilla.
Johtopäätöksenä tästä voisin sanoa, että HTC Desire Z kestää luultua paremmin vettä ja kolhuja. En silti suosittele testaamaan ja puhelinta kannattaakin pitää mahdollisimman hyvin kourassaan aina kun sitä käyttää. Älä myöskään heitä puhelintasi seinään, vaikka siinä esiintyisi vastaavaa ääniongelmaa kuin minulla. Riisipussitekniikkaa suosittelen silti lämpimästi!
Jussi
Mitä softia käytät eniten Androidilla?
Lamppu
Kovia kokenut puhelin kyllä ^^ Rahansa arvoinen ostos kun kaiken kestää
Rolle
Jussi, Siitä on tulossa erikseen bloggaus. Käytän niin paljon sovelluksia että huh huh. Lamppu, ehdottomasti.