Arkistomatskua
Otathan huomioon, että tämä on yli 10 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 26-vuotias.
Päivitetty kirjoitus
Tämä kirjoitus on päivitys vanhentuneeseen tammikuussa 2012 kirjoitettuun 5 hyödyllistä Android-sovellusta (osa 1)
Android-vinkkien sarja saa vihdoinkin jatkoa. Enpäs ole appseista kerinnytkään kirjoittaa pariin vuoteen, vaikka kokeilen uusia sovelluksia lähes päivittäin. Nuo vuonna 2012 vinkkaamani sovellukset ovat armottomasti vanhentuneita, joten on aika päivittää tilanne.
Appseja on vaikka millä mitalla, mutta korjataanpa ensin aikoinaan vinkatuista uudet ja paremmat vastineet.
Vinkkasin aikoinaan Tweetdeckiä, mutta kun Twitter meni appsin ostamaan, myös sen kehitys lakkautettiin. Nykyään sovellus ei enää edes toimi. En ole löytänyt hyvää Twitter-appsia Androidille etsinnöistä huolimatta. Olen kokeillut valehtelematta useita kymmeniä. Jokaisessa on joku puute.
Palaan aina takaisin viralliseen Twitter-sovellukseen, joka onkin mielestäni Androidin paras. Mikään muu Twitter-sovellus ei esimerkiksi ilmoita trendaavista tweeteistä, uusista seuraajista ja aktiviteeteista (suosikkeihin lisäys, retweetit ym) samalla tavalla tai ainakaan yhtä reaaliajassa.
Virransäästö: Deep Sleep Battery Saver
Aiemmin vinkkaamani JuiceDefenderin kehitys on lopetettu. Appsi ei ole päivittynyt reiluun pariin vuoteen ollenkaan. Sovelluksen bugeja ei korjata, eikä se ole enää luotettava käyttää.
Jos akkua haluaa säästää merkittävästi, kannattaa asentaa Deep Sleep Battery Saver. Sovellus on luotettava ja siitä on olemassa ilmainen sekä reilun parin euron Pro-versio, jossa on hieman lisäominaisuuksia ja mainokset poistettu.
Sovellus sammuttaa netin fiksusti näytön ollessa suljettuna, mutta tarkistelee tietyn väliajoin ilmoitukset. Appsissa on monta asetusta ja säätöä, jos esim. tykkää että mitään ilmoituksia ei tule ruudun ollessa kiinni. Sovellus on käännetty myös suomeksi, jos enkku ei suju. Kannattaa ainakin kokeilla ensin ilmaisversiolla tästä.
Nukkuminen: Sleepbot
Suosittelemani Sleep as Android on edelleen ylivoimainen unisovellus Androidille, mutta se ei jostain syystä toimi HTC Onen uusimmassa MIUI-Androidissa, eikä kehittäjä vastaa bugi-ilmoituksiini, joten käytän sen sijaan SleepBotia.
SleepBotissa ei ole ihan niin suurta määrää ominaisuuksia kuin Sleep as Androidissa, mutta se sisältää juuri ne asiat mitä tarvitsee. Unen laadun seuranta sensoreiden avulla, äänten nauhoitus, älykäs herätyskello, nukkumaanmenoajan muistutus, nukuttujen tuntien laskeminen ja univelan näyttäminen ovat muunmuassa itselleni ne tärkeimmät ominaisuudet.
SleepBotissa on myös jotain mitä Sleep as Androidilla ei ole – sovelluksen saa myös iPadiin ja iPhoneen. Minä käytän päivittäin myös iPadia ja akun kestäessä pidempään tykkäänkin pistää herätyksen ja seurannan päälle iPadilla, josta statsit synccautuvat kätevästi Androidiini. Suosittelen lämpimästi vaihtoehtona Sleep as Androidille, varsinkin jos kotonasi on myös Applen vermeitä kuten minulla. SleepBotissa on paljon muutakin, kuten nukkumis- ja virkistymisvinkkejä uniongelmaisille ja nämä kaikki yhdessä tekevät siitä mahtavan sovelluksen.
Sää: Eye in the Sky Weather
Viimeksi suosittelin Classic Weather Notificationia, jolla saa lämpötilan tilapalkkiin ylös. Tämäkin sovellus on kuitenkin vanhentunut ja nykyään kökkö sovellus. Appsia ei ole päivitetty sitten vuodesta 2011.
Eye in the Sky hakee sijainnin GPS:llä ja näyttää säätiedot yllättävän tarkasti. En ole ihan varma mitä sääpalvelua sovellus käyttää, sillä sitä ei kerrota, mutta se ei haittaa. Sovellus on myös käännetty suomeksi ja erittäin hyvin onkin.
Sovelluksesta voi valita kuinka paljon haluaa näytettävän yläpalkissa ja Jelly Beanissa ja siitä uudemmissa Androideissa saa vaikka koko päivän sään näkymään yläpalkissa. Eye in the Sky on lisäksi erittäin tyylikäs söpöine kuvakkeineen, joita voi vaihtaa ja valita lukuisista mieluisen. Parhaita sääsovelluksia mitä tiedän. Lataa tästä ilmaisversio, vaikka Pro-versiokin on hintansa väärti.
***
Siinäpä sovellukset tällä kertaa, ensi kerralla lisää. Swipepadin käytön olen lopettanut, sillä MIUI:ssa on valmiiksi hyvät multitaskausvälineet. Jos MIUI kiinnostaa enemmän, olen kirjoittanut ohjeet HTC Onelle ja HTC Desire Z:lle. Olen kirjoittanut MIUI:sta myös vanhan esittelyn, mutta silloisesta V2:sta on tullut jo V5.
MIUI on mielestäni paras ja kaunein Android (tai puhelinkäyttis ylipäätään) mitä on olemassa. Katso esittelyvideo alta:
MIUI:n asennus vaatii hieman tietämystä ja säätämistä ja sen myötä puhelimestasi lähtee takuu, mutta se on minun mielestäni täysin sen arvoista! Jos käytät MIUI:ta, muista tsekata myös minun kokoama MiroEX-teema.
Nämä olivat vain muutama sovellusta sadoista, joten veikkaan että lisää sovellusvinkkejä näet täällä piankin, jos Android-sarjan elvyttämisoperaationi menee yhtään onnistumisen suuntaan.
laura
http://media.idownloadblog.com/wp-content/uploads/2014/01/CleverPin-Lock-Screen.png
Hei, osaatko kertoa, miten saisin puhelimeeni tuon näytön pin kyselyn.? Sain miuin puhelimeeni eilen ja nyt olen ihan sekaisin kun haluaisin jonkun kivan teeman mutta lähes kaikki tuolla teema appissa ivat kiinaksi… olisi kiva jos osaat neuvoa, ja ilmaisia..
Rolle
Moro Laura. Sen saa päälle asetuksista, Security alta muistaakseni. PIN-näytön lisäksi sieltä saa esim. Pattern-lockin joka on ehkä vielä kätevämpi. Teemana kannattaa käyttää esimerkiksi minun tekemääni MiroEX:ää, jonka mainitsin myös tekstistä. Lataus ja ohjeet tästä.
laura
Juu, pin kysely on päällä mutta tahtoisin että se näyttää tuolta kuin linkissä oleva :D ja en saanut asennettua tuota sinun teemaasi :/
Rolle
Linkissä on iPhonen salasanakysely, MIUI:iin ei saa saman näköistä. Mikäs teeman asentamisessa koituu ongelmaksi?
laura
jotain teemaa kun testailin, oli tuo juurikin tuo pin kysely, mutta siinä oli niin paljon häikkää muuten + kiina, niin en voi käyttää…
Se kun hain sieltä sdkortilta sen tiedoston, niin se vain katosi.. ei hajuakaan minne, ei ole siellä localissa :/
Rolle
Se on sitten johonkin teemaan rakennettu. Jokaisessa teemassa ei valitettavasti ole samanlaista, enkä ole omaanikaan sen kummempaa rakentanut. Joitakin teemoja löytyy myös englanniksi, mutta koska kyseessä on kiinalainen ROM, paljon löytyy luonnollisesti myös heidän kielellään.
Teema menee importtauksen jälkeen Themesissä olevalle viimeiselle välilehdelle, josta sen voi aktivoida.
laura
Sieltäpä se juuri katosi, niinkuin muutkin jo ladatut kiinateemat :D
fmatic
Kiitos tästä listasta! Pitkästä aikaa palasin Android-luuriin ja aika moni aiemmalta Android-jaksoltani tuttu sovellus on ollut pitkään päivittymättä, mutta täältä listaltasi löytyi monta mielenkiintoista appsia. Twitterin oma sovellus taitaa tosiaan olla parhain mitä näitä nyt viime aikoina olen testaillut. Kieltämättä iOS:n Tweetbot:a on kerran jos toisenkin tullut ikävä, onneks se löytyy mulla iPad:ssa. Tällä hetkellä testissäni on Talon for Twitter, joka näin alkumetreillä vaikuttaa varsin pätevältä. Oletko testannut?
Rolle
Kiitos kommentista fmatic, pitkästä aikaa! :) vaikka käytän päivittäin Macia ja iPadia, en iPhonea ole vielä viitsinyt hankkia Android-sovellusten ja kustomointi-intoni takia. iPhonen silmäkarkin korvaajana toimii MIUI, joka yhdisteleekin kätevästi OS:n ja Androidin parhaat puolet.
Minullakin on TweetBot iPadissa ja myös Mäkilläni. Se on lajissaan paras. Tweetdeckiä tosin käytän myös silloin tällöin, koska Tweetbotissa ei ole yhtä hyvä usean käyttäjän tuki. Talon for Twitter on myös tuttu, mutta siinäkin oli joku juttu, josta en tykännyt. Tai puuttui jotain, en nyt muista mikä siinä mätti, mutta ei ollut virallisen Twitterin korvaajaksi.
Harmi että Hootieta ei kehitetty eteenpäin, siinä oli käyttöliittymä minun makuuni! jäi kehitysasteelle, mutta jos siihen oltaisiin saatu edes lähelle samat ominaisuudet kuin virallisessa Twitterissä niin sitten olisi client vaihtunut.
Mukava että tykkäsit bloggauksesta, vaikka sovelluslista olikin tässä bloggausessa vielä melko suppea. Käytän satoja sovelluksia ja ajattelinkin jatkaa sovelluksista bloggaamista heti kun kerkiän.
fmatic
Tällaisia softapoimintoja on mukava lukea, vaikka paljon tuleekin kokeiltua eri sovelluksia jää silti moni mielenkiintoinen huomaamatta ja joskus toisen käyttäjän suosituksista löytyy sellainen todellinen killer-appsi, joka saa välittömästi paikkansa päivittäisessä käytössä.
Olin, niin pitkään pois android-maailmasta (viimeisin android-luuri oli HTC Hero ja tabletti Samsung GalaxyTab GT-P1000), että Sony Xperia Z1 Compact:n hankkimisen jälkeen on avautunut aivan uusi maailma ja jälleen ikinörtille on tarjolla säätämisen riemua kylliksi. Paljon on muuttunut Froyon, Gingerbreadin ja Honeycomb:n ajoista. Vielä en ole kummoisia värkännyt Xperian kanssa, vaan toistaiseksi käytän ihan stock-versiota. Tuo Sonyn oma hienovaraisesti KitKat:n päälle kuorrutettu UI miellyttää sellaisenaan, vaikka kieltämättä kutkuttaa testata mihin kaikkeen tuo taipuu. Täytyy vaan alkuun tutustua kuinka KitKat:lla varustettu Z1 rootataan.
juuso
Ostoslista-sovellusta tulee käytettyä päivittäin, puhumalla tavaroiden lisääminen listaan on oikein näppärää. Lisäksi tuolla voi skannata tuotetietoja, vaikkapa tyhjästä maitopurkista: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sanapeli.shoppinglist (löytyy hakusanoilla ”skannaa ostoslista”)
Rolle
Kiitos vinkistä juuso. Itse olen käyttänyt ostoslistaan Out of Milkiä, joka on mielestäni paras mahdollinen tähän tarkoitukseen. Olisi taas niin monta sovellusta, josta haluaisin kertoa omassa bloggauksessaan, mutta ehkä taas joskus. :)