Arkistomatskua
Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.
Viimeksi tarjosin viisi sovellusta Androidille, jotka tuovat ainakin omaan arkipäivääni jonkinlaista lisäarvoa ja hyötyä. Nyt on aika tarjota niitä viisi lisää. Osa sovelluksista ovat selkeitä parannuksia viimeksi tarjoamiini, eli aihetyypin sovelluksia jotka olen vaihtanut parempien tai paranneltujen ominaisuuksien vuoksi. Tätä bloggaussarjaa voit seurata avainsanan android-sarja alta.
TweakDeck
Esittelin aiemmin Tweetdeckiä. Twitterin ostettua Tweetdeckin, kehitys Androidille pysähtyi. Joku kuitenkin jatkoi kehitystä omin päin ja TweakDeck oli syntynyt. Sovellus ei paljon poikkea vanhasta muussa kuin väreissä, logossa ja pienissä toimivuutta ja käytettävyyttä parantavissa viilailuissa. Alariviin on esimerkiksi lisätty päivitys-nappi, iso nakkisormi kun ei aina välttämättä osu yläpalkkiin josta feediä normaalisti päivitetään. Twitterin, Facebookin ja Foursquaren käyttöön tämä on edelleen tärkeimpiä sovelluksia. Ainakin itselleni. Lataa tästä
Huom. TweakDeckistä löytyy myös minun luomani Google Chrome-versio, joka on samalla tavalla jatkettu versio vanhasta Tweetdeck-Chrome-sovelluksesta.
Palmary Weather Premium
Viimeksi hehkutin Classic Weather Notificationia. Se on kyllä hyvä, mutta huomasin kaipaavani myös sääennusteita. Kokeilin varmasti kahtakymmentä erilaista sääsovellusta, eikä mikään oikein miellyttänyt. Kaikki olivat aika rumia tai muuten vain epäkäytännöllisiä. Sitten törmäsin Palmary Weatheriin, joka on niin hyvä että mainoksettomuudesta kannattaa jopa maksaa. Parin euron arvoinen Palmary Weather Premium on kiistatta paras sääsovellus Androidille hands down.
Sää tulee suoraan Forecalta, ei miltään Googlen epätarkalta palvelimelta. Sovellus näyttää sääennusteet 12 tunnista pariin viikkoon, lentokentällä tapahtuvat mahdolliset viivästykset, sää-hälytykset, kartat ja sisältää 10 widgettiä (joita en tosin itse käytä). Säästä näytetään lämpötila, tuntuvuus (esim. pakkasen purevuus), sademäärät, tuulen nopeus. Sijainnin saa määrättyä kiinteäksi (akkua säästävä) tai gps:n avulla jos liikkuu paljon paikasta toiseen. Itselläni on lisättynä ne keskeiset kaupungit, joissa eniten vietän aikaa. Classic Weather Notificationin tapaan valitun kaupungin sään saa tilariviin, joka on minulle ehdoton ominaisuus. Ja näyttääkin nätiltä. Lisäominaisuuksia löytyy rutkasti, samoin akunsäästö-ominaisuuksia (esim. että sää ei päivity öisin tai työaikana tai laite ei herää sleep-tilasta jos säätä päivitetään). Ehdoton. Lataa ilmainen versio tai parin euron mainokseton versio.
WhatsApp Messenger
Koska käytän kaikkia mahdollisia pikaviestimiä Bitlbee-säätöjeni kautta, en pitkään aikaan kokenut tälle tarvetta. Mutta kun pikkuhiljaa kaikki rupesivat sovellusta mainostamaan, päätin kokeilla. Ja huomasin että kyseessä ei ole mikään pikaviestin, vaan tekstailun mullistava sovellus. Iso osa päivittäisistä kontakteistani käyttää WhatsAppia, joten enää ei tarvitse lähettää tekstareita. Sovellus siis säästää selvää rahaa ja on kaiken lisäksi nopeampi kuin tekstiviesti.
Tämä app siis näyttää ja tuntuu kuin siltä kuin lähettäisi tekstiviestejä. Ketään ei tarvitse lisäillä erikseen vaan sovellus katsoo puhelimen yhteystietolistasta kellä on WhatsApp ja kellä ei ja näyttää siten ohjelmaa käyttävät ihmiset automaattisesti vastaanottajissa. Multimediaviestien lähettäminenkin on vaivattomampaa kun kuva/video ladataan ensin WhatsAppin palvelimelle, jolloin se on ikään kuin valmiina vastaanottajalla. Aikaa ja rahaa säästävä sovellus, joka on kaiken lisäksi ilmainen, suosittelen! Lataa tästä.
Astrid
Käytän yhä Do It Tomorrowia, josta kirjoitin aiemmin, mutta käytän sitä vain nopeisiin tehtäviin, esimerkiksi pakkauslistaan reissuun lähtiessä tai siivottaviin asioihin suursiivouksessa. Jos haluan listata jotain pidempiaikaista tai jotain johon tarvitsen muistutuksen Astrid on siihen tarkoitukseen kaikista kätevin. Käytin tätä myös töissä, kunnes siirryimme ominaisuuksiltaan hieman laajempaan collaboration-tyyppiseen projektinhallintatyökaluun, sitä Astrid ei ole, eikä ole kai tarkoituskaan. Astridista löytyy kuitenkin webkäyttöliittymä, joka on huikea.
Astridissa on siis muistilista, tehtävien muistilistat. Mahdollista on luoda useampi lista, toistuvia tehtäviä, alatehtäviä ja tehtäviä on mahdollisuus jakaa muiden kanssa. Myös Googlen tehtävien ja kalenterin kanssa toimii synccaus. Nykyään sovellus muistuttaa myös vastaamattomista puheluista, joka on erittäin kätevä ominaisuus. Lataa tästä
StopWatch & Timer
Aika moneen arkiseen juttuun tarvitsee ajastinta. Jos ei muuhun niin ainakin ruoanlaittoon. Meidän perheessä sitä tarvitsee ruoanlaiton lisäksi aika moneen arkiseen rutiiniin, kuten siihen että mittaa kauanko pikkutyttö on istunut jäähypenkillä ja niin edelleen.
StopWatch & Timer on ulkoasultaan simppelin kaunis ja sisältää ajastimen molempiin suuntiin. Countdownissa on mukava hälytyskin. Vaakatasoon laitettuna näkyy numerot hieman isompana. Jos tarvitsee esimerkiksi soittaa puhelimella tai tehdä jotain muuta luurilla samaan aikaan, aika näkyy kätevästi myös tilarivillä. Lataa tästä
5 hyödyllistä Android-sovellusta (osa 3) | Rollemaa.org
[…] viime bloggauksen aikaan käytin Astridia ja Do it Tomorrowia tehtävien hallintaan. Astrid osoittautui kuitenkin […]