5 parasta tietokoneen kanssa keskustelevaa muistilistaa Androidille

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Olen pitkään etsinyt kelvollista muisti-/todo-listaa. Todo-listan kuuluu olla mahdollisimman yksinkertainen, mutta kuitenkin sisältäen tietyt vaadittavat perusominaisuudet. Todo-listan täytyy olla myös nätti, sillä sitä katselee päivittäin. Lisäksi sen pitäisi olla edes jollain tavalla tietokoneen lisäksi myös kannettavissa laitteessa, kuten Android-puhelimessa. Jo näinkin vähäisten kriteerien kannattelemana kelvollisen todo-listan löytäminen oli yllättävän vakeaa.

Petyttyäni kymmeniä kertoja, jossain vaiheessa luovutin ja koodasin oman. Tuota omaa käytin todella pitkään, kunnes kyllästyin sen jopa hieman ylivedettyyn yksinkertaisuuteen, sekä yksinkertaisesti siihen että se oli pelkkä simppeli web-applikaatio, ei mitään sen enempää. En jaksanut keskittyä oman todo-listani ulkonäköön, en jaksanut jatkokehittää sitä millään tavalla, enkä koodailla Android-sovellusta, joten ryhdyin taas todon etsintäpuuhiin.

Do It (tomorrow)

Do it (tomorrow) on yksinkertaisesti kaikkien aikojen paras muistilista!

Huono todo-lista täyttyy turhista tehtävistä, sotkee ja hämmentää tai pahimmassa tapauksessa ärsyttää. Hyvä todo-lista auttaa minua muistamaan asioita, pitämään asiat järjestyksessä, ja oikeasti hoitamaan asioita ajallaan. Kauniista todo-listasta asioita ruksittua saa tietynlaista mielihyvää – vaikka tietää että tehtäviä tulee suoritusten jälkeen lisää, niitä on ilo saattaa loppuun asti kun ne voi ruksata tehdyksi nätisti listasta ja pois päiväjärjestyksestä. Listaan nyt sinulle viisi parasta muistilistaa ei-missään-tärkeässä järjestyksessä.

1. Simple Notepad

Ensimmäisenä löysin Androidille Simple Notepadin ja käytin sitä pitkään. Tehtävät tallentuvat puhelimen sdkortille ”simplenotepad” -kansion alle automaattisesti tekstitiedostoon, mutta muuten niitä ei saa mitenkään esimerkiksi koneelle. Todo ei myöskään ole kovin nätti, enkä suoraan sanottuna tiedä miksi tyydyin kyseiseen kötöstykseen niinkin pitkään.

2. ColorNote Notepad Notes

Seuraavaksi kokeilin suosittua ColorNote Notepad Notes (onpa muuten sanahirviö!) -muistilappuohjelmaa, mutta se oli makuuni turhan räikeä väriläiskä ja liian yksinkertainen. Poistoon meni aika nopeasti testailujen jälkeen.

3. Evernote

Paljon kehuttua Evernotea en jaksanut pitkään käyttää. On kyllä sinänsä kätevää että muistiinpanot synccautuvat (melkein) joka laitteelle ja koneelle. En kuitenkaan kovin usein kirjoita sellaisia muistiinpanoja joita tarvitsisi joka paikassa, enkä ole oikein sisästänyt muistiinpanojen synkkaamista, enkä ole tottunut käyttämään leikekirjaa. Kyllä se minulla vielä asennettuna on, mutta harvemmin sitä käytän.

Evernote

Evernote ei ole niin hyvä mitä kehutaan.

Evernotea ei myöskään saa Linuxille, siinä ei ole varsinaista todo-listaa ollenkaan ja laitteiden välille jakautuvan muistion saa vaivattomammin aikaan Dropboxilla ja tekstitiedostolla. Dropboxia ja tekstitiedostoa käyttääkin hyväkseen Todo.txt Touch, jonka menin epähuomiossa ostamaan. Todo.txt Touch on vain käyttöliittymä prosessille jossa luot tekstitiedoston Dropboxiin, ei mitään sen kummempaa. Hylätä piti sekin tekele siis.

4. Do it (tomorrow)

Ja vihdoin se löytyi! Tämän todo-listan jälkeen et tarvitse mitään muuta. Do it todo-lista sisältää kaksi päivää, tänään ja huomenna. Idea on nerokas ja yksinkertainen; se mitä et ehdi tehdä tänään, siirrä se huomiselle ja päinvastoin; jos taas tuntuu että ehdit tehdä huomisenkin juttuja, siirrä se tälle päivälle. Jos et ehdi tehdä mitään, tehtävät pysyvät aina kuluvassa päivässä eivätkä katoa sieltä ennen kuin kuittaat ne tehdyksi ja päivä vaihtuu.

Do it (tomorrow)-lista on äärimmäisen kaunis ja antaa hyvän käyttöfiiliksen – aivan kuin kirjoittaisi perinteisellä kynällä paperille. Lisäksi todo synccaa nettiin osoitteeseen tomorrow.do, mikä on myös ihan mahtavaa. Listan saa chromeen kätevästi välilehteen auki web-applikaation pikakuvakkeen kautta. Tätä muistilistaa käyttäessä saa kunnon kiksejä kun saa tehtäviä pyyhittyä yli. No turning back.

5. Koodaa oma

Itse koodattu muistilista on tietenkin usein se paras vaihtoehto, kun saa itse päättää miten se käyttäytyy ja mitä ominaisuuksia siinä on. Minulle se ei vain ollut pysyvä ratkaisu ja se jäi vähän kesken. Mutta niille jotka eivät kaipaa muuta kuin tehtävän lisäämistä, kuittaamista ja poistamista, on oma nimetön todo-listani varmasti ihan hyvä ratkaisu (saa kysellä sorsia, en kuitenkaan lupaa antaa). Todo-lista on helppo projekti saattaa loppuun, mutta joskus on kuitenkin nopeampaa ja helpompaa olla keksimättä pyörää uudestaan. Todo-listoja on kuitenkin tehty niin loputtoman paljon. Täytyy vain löytää oikeanlainen.

Suurin osa muistilistoista on liian monimutkaisia, tehtävät suunniteltu ulottumaan liian kauas tulevaisuuteen, todo-listan tarkoitus kun on pitää kirjaa lähinnä kuluvan päivän tai viikon tapahtumista. Kalenteriin voi merkitä sitten ne paljon myöhemmin tehtävät asiat. Toivottavasti joistakin näistä (toivottavasti Do it:sta) on sinulle hyötyä. Suosittelen Do it:ä lämpimästi!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 36-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

6 kommenttia

  1. Firewalker

    Te jotka luette myös kommentteja; Te luette juuri mahtavan ihmisen blogia. Rolle on hieno ihminen ja on suuri kunnia tuntea hänet<3

  2. ville

    Astridia itse käytän. Synkkaa googleen notesit, ja saa widgetin näyttämään neljä työpöydälläkin.

  3. Rolle

    Fire, Kiitos lämpimästä kommentista :)

    ville, Itse en tykkää Googlen muistiinpanoista, vaikka muuten paljon Googlen palveluita käytänkin. En myöskään tykkää että muistilista on työpöydällä… makuasioita nämä :)

  4. fmatic

    Itsellä ollut mainitsemasi Do It (Tomorrow) käytössä pitkään niin androidissa kuin iLuurissa. Mainio sovellus kertakaikkiaan. Ulkoasuun on paneuduttu kunnolla ja appsi tosiaan näyttää komealta molemmilla alustoilla. Tästä ei ToDo-lista enää parane. Tämä ToDo-listana ja Simplenote muistikirjana ja muuta ei juurikaan tarvitse paitsi Agenda kalenterina ;)

  5. Z-mies

    Kiitos vinkistä! Hain iPhoneen Do It Tomorrowin. Harmi, kun siinä ei ollut taustalla tuollaista hienoa puupintaa. Padille olisi ollut… Mutta muuten loistava sovellus.
    Mitä kaikkea sitä voikin siirtää tuonnemmaksi…
    Vielä kun näyttäisi vaikka punaisella ne merkinnät, joita on jo muutaman päivän siirtänyt.

  6. 5 hyödyllistä Android-sovellusta (osa 2) | Rollemaa.org

    […] yhä Do It Tomorrowia, josta kirjoitin aiemmin, mutta käytän sitä vain nopeisiin tehtäviin, esimerkiksi pakkauslistaan reissuun lähtiessä […]