Musiikin maailma

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

”Musiikin maailma” (”A World of Music”), kaikkien rakastama Spotify, on kerännyt huikean suosion vain vuoden sisällä. Itse sain Spotify-kutsun ensimmäisen kerran maaliskuussa 2009. Aloitin siis ohjelman käytön noin puolitoista vuotta sitten ja täytyy sanoa että tähän päivään asti edelleen pidän ohjelmaa hyvänä.

Suosituin Spotifya käsittelevä artikkelini on varmaankin Spotify-linkit Linuxissa. Linux-käyttäjät saivat ilouutisen 12. heinäkuuta, kun Spotify julkaistiin natiivisti Linuxille. Julkaisu on kuitenkin vasta esiasteilla ja sen pystyy asentamaan vain debian-pohjaisille distroille, kuten Ubuntulle ja Linux Mintille. Eli saatavilla on toistaiseksi vain .deb-asennuspaketteja. Itse käytän openSUSEa, joka käyttää Red Hatiin alunperin pohjautuvaa rpm-pakettijärjestelmää. Kyselinkin Spotifyn Getsatisfaction-keskusteluforumilla onko myös muille distrolle tulossa pakettia. Sain vastauksen että on itseasiassa jo valmiina, mutta julkaisija on kesälomalla. Lomalla lienee vieläkin…

Spotify-kutsuja saa enää nykyään tiettävästi vain ostamalla Spotify Premiumin. Kutsuja saa kympillä kaksi, jotka voi tarjota parhaimmille kavereille. Hinta ei päätä huimaa, koska 10 eurolla saa kuukauden ajaksi myös täydellisen kuuntelukokemuksen ja tämän jälkeen normaalin version mainoksineen.

Spotify on nykyään myös avoinna kaikille, mutta Spotify Open rajoittuu vain 20 tuntiin kuukaudessa, mikä on ainakin minunlaiselleni hc-musiikkiharrastajalle aivan liian vähän. Suosittelen lämpimästi Premiumin ostamista. Osto on hämäävä, sillä sitä ei oikeasti tarvitse maksaa kuukausittain vaikka niin aluksi voisi luulla. Voit nimittäin ostaa yhdeksi kuukaudeksi ja peruuttaa toistuvan maksun, jolloin käytät Premiumia kuukauden ja siitä eteenpäin saat Spotify Freen, jolla voit kuunnella rajattomasti musiikkia lopun ikääsi (olettaen tietenkin että Spotify-palvelu on ikuisesti olemassa).

Kerrataanpa vielä.
Kuinka saan rajattoman Spotify-tunnuksen?

  1. Ostan Spotify-premiumin. Maksutavaksi käy ainakin Visa, Visa Electron ja Paypal.
  2. Perun Spotify-premiumin toistuvan maksun Subscription-sivulta. Spotify Premium kestää silti vielä kuukauden.
  3. Saan 2 kutsua, jotka annan kaverilleni tai läheisilleni. He voivat halutessaan maksaa minulle kutsuista tai ostaa kanssani puoliksi tai kimpassa Premiumin jotta saavat kutsun.
  4. Nautin Spotify Premiumista kuukauden ja sen jälkeen loputtomasti Spotify Freestä.

”Kauppaatsie näitä?”. Kuulostaa nyt siltä että olisin Spotifylla töissä, kun markkinoin tällä tavalla. Mutta en ole. Mainostan Spotifya siksi koska se on niin mahtava palvelu. Miniläppäreille, puhelimille, tai iPodeille ei mahdu paljon musiikkia, mutta Spotifylla kannat koko maailman musiikin mukanasi. Musiikkiin ei myöskään tarvitse tuhlata rahaa, eikä tarvitse harrastaa piratismia jos levyihin ei riitä rahat.

Tietysti kaikkea Spotifysta ei vieläkään löydy, mutta Spotifya pystyy käyttämään nykyään myös normaalina musiikkisoittimena. Yhdistettäessä omat kappaleet ja julkiset kappaleet Spotifysta tulee lähes täydellinen musiikkisoitin. Soittimessa on myös yllättävän hyvä metatietue-editori. Suosittelen lämpimästi.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 36-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

  1. hjul

    kuule. sinä tiedät, minä en nyt kaikesta googlaamisestakaan huolimatta löydä tarvittavaa informaatiota. eli spotify linux mintille, 9, kuinka? olen yrittänyt seuraavia: a) paketiinhallinnan kautta spotify kasaan –> ei toimi kuin premium tilillä koska ei tue mainoksia tämä nyk. versio. eli itsellä on free.
    b) winellä. herjaa End-of-central-directory signature not found, eli ei asennu.

    onko siis mitään tapaa saada spotifytä mintille? jolicloudissahan tämä ohjelma oli ja toimi free-tililläkin. mutta oletko kokeillut jolicloudin 1.0 versiota? aivan kamalaa kuraa.

  2. rolle

    Hei hjul. En ole kokeillut uutta jolicloudia, enkä varmaan palaa koko distroon enää ollenkaan. On olemassa parempiakin. Jolicloudin spotify pyörii myös winellä, ja on sisäänrakennettuna järjestelmään. Omituista että sait End of central directory -virheen, koska se tulee yleensä vain jos zip-paketissa menee joku pieleen…

    1) Lataa spotifyn Windows-versio, sen minkä lataisit jos sinulla olisi Windows, eli täältä: http://www.spotify.com/int/download/windows/ . 2) asenna winen uusin versio paketinhallinnasta, tai täältä: http://www.winehq.org/download/ 3) mene komentorivillä kansioon johon latasit Spotifyn asennuksen, ja kirjoita wine ”Spotify Installer.exe”. Kysy vain jos tulee ongelmia taas vastaan…

  3. hjul

    noniin! eli se ei toiminut kun suoraan klikkasi spotify.exeä, mutta kun meni winen asenna/poista -osioon, niin sieltä sai klikattua sen asentumaan. en ollut varma mihin kansioon se pitäisi änkeä, joten pistin sen homeen, kun se tuntui turvallisimmalta vaihtoehdolta,.. jotain puhuit linuxin tiedostojärjestelmästä, että se kannattaisi vaihtaa johonkin toiseen, ettei se kuluttaisi kiintolevyä(kö)? se on seuraava projekti jos se on pakko tehdä.

    kiitos avusta!

  4. rolle

    Wine toimii luotettavammin käskytettynä komentoriviltä ;-) ja samalla vielä näkeee mitä tapahtuu. Eipä tule mieleen missä vaiheessa olisin maininnut. Linuxin tietojärjestelmät vaihtelevat aika suuresti. Eivät ne mitenkään merkittävästi kiintolevyä kuluta.