Arkistomatskua
Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.
Kirjoittanut Roni Laukkarinen . Liittyy aiheisiin flickr, photoblog, tietokone, tietokoneet, valokuvat.
Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.
Lamppu
Komee kokoonpano, itselläni on vähän samanlainen, paitsi ei ole tota hienoa laavalamppua :(
Eetu
Komeata on, kateellisena täällä huudellaan. Laita nyt vielä specsit, että mitä sä nyt loppujenlopuksi pyörität tässä?
rolle
Ei mitään kovin kehuttavaa settiä, mutta kyllä näillä pärjää.
Peikko (käyttää 2 näyttöä oikealla):
Intel Core 2 Duo E6300 1,86GHz
Asus P5LD2 SE
4x Kingston 512MB DDR2-533
MSI GeForce 7600GS 256MB
Samsung 18X DVD±RW
Compucase 6C28BS + Deltaco 350W
Logitech M-SBF96, optinen
Logitech Deluxe
Kiintolevytilaa 2500gt (Western Digital)
Näytöt: Acer AL2216W, Benq FP91G+
Käyttis: Opensuse 11.2
Aave:
MS Windows XP Home 32-bit SP3
Intel Pentium 4 515 (2933mhz)
2x 1gb 133MHZ DDR
Fujitsu Siemens MS-7058 Motherboard
Radeon X300/X550/X1050 Series
Kiintolevytilaa 40gt (Seagate)
Näyttö: Samsung SyncMaster 710N
Minion:
Asus EeePc 901 -kannettava
Kaiuttimet on Logitechin 5.1/6ch, en muista merkkiä enkä jaksa tarkistaa. Ja lattialla on vielä toinen penakone Ippe II, hieman vanhempi kuin Aave.
Lamppu
Mitä kaikkia sovelluksia sulla on tossa auki :P
rolle
Nyt kyselet kyllä niin vaikeita että . Mahdootn sanoa, sillä koneeni ovat 24/7 auki ellen jostain syystä joudu reboottaamaan (kernel-päivitys on yleisin syy, tosin sillonkaan ei aina tarvitse eikä välttämättä myöskään heti).
Terminaaleja on aina useampi auki, kuten kuvastakin näkyy. Vakiokalusteeseen kuuluu lukuisat komentoriviohjelmistot kuten zomg, komentorivipalvelut, järjestelmäloki, verkkoseurantasovellukset, systeemiseurantasovellukset, datansiirto…. lista jatkuu loputtomiin. Yli puolet käyttämistäni sovelluksista on komentorivillä. Toimiihan pääpöytäkoneeni samalla serverinä (peikko.us). Serveriohjelmat ovat vielä asia erikseen. Synergy on kovassa käytössä.
Ihan gui-pohjaisilta tietysti selain (Google Chrome), kuvanlajitteluohjelmisto (Picasa 3.6), smplayer tai xine videoiden katseluun (lähes aina on joku video tai elokuva kesken, youtubetkin katson mieluummin soittimesta kuin selaimesta äänenlaadun vuoksi, 5 kajaria on parempi kuin 2). Gui-statistiikkaa pyörittää conky. Cairo-clock toimittaa kellon virkaa. Työpöytäympäristö on gnome ja ikkunointia suoltaa lähdekoodista purettu metacity. Ja gmail-ilmoitin ja google kalenteri on pakko olla sisäänrakennettuna. Muitakin sosiaalisen median sovelluksia löytyy…
Mutta kuten sanottua, kyselet vaikeita :-D käytän ohjelmia niin laajasti. Ai niin, sitten olisi vielä tuo Windows-kone. Siinä teen lähinnä kuvankäsittelyt (Adobe Photoshop), iPod+iTunes-jutut, Ventrilo, ja muutamat kätevät prism-sovellukset, kuten itsekoodaamani Last.fm-ilmoitin sekä ToDo-lista, transmission webUI, ja muutama muu web-käyttöliittymällä toimiva etäsovellus.
Tässä tuli vain murto-osa käyttämistäni ohjelmista, ja varmasti jotain unohtui. Mutta ainakin listaamani ovat kuvan ottohetkellä auki, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta.
Lamppu
Okei :DNo se tuli kyllä selväksi tolla selityksellä ;)
Tietokonenurkkausten päivittelyä | Rollemaa.org
[…] pari vuotta sitten tietokonepöytäni näytti tältä. Siis yksi niistä. Puolitoista vuotta kyseinen pöytä on jäänyt kuitenkin […]