Spotify-linkit Linuxissa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Spotify on oivallinen ohjelma musiikin kuunteluun ja toimii myös Linuxilla, tosin ei natiivisti vaan winen kautta – tästä syystä myöskään selaimen spotifyyn ohjatut linkit eivät aukene spotifyyn, vaan Firefox-käyttäjä saa ikävän viestin että selain ei tunnista linkin tyyppiä.

Tähän on kuitenkin olemassa pientä säätöä vaativa ratkaisu.

  1. Mene kansioon, johon asensit spotifyn. Minulla Spotify on asennettu kotikansiooni, eli menin hakemistoon komennolla cd ~/Spotify.
  2. Luo spotify.sh -niminen tiedosto, vaikkapa komennolla pico -w spotify.sh. Laita tiedostoon seuraavat rivit (riippuen tietysti mihin Spotifysi on asennettu, minulla se on edelleen /home/rolle/Spotify -hakemistossa):

    #!/bin/bash
    wine ”$HOME/Spotify/spotify.exe” /uri ”$1”

  3. Anna spotify.sh:lle suoritusoikeudet komennolla chmod +x spotify.sh.
  4. Mene firefoxin asetuksiin kirjoittamalla osoiteriville about:config. Luo uusi string ja laita arvoksi network.protocol-handler.app.spotify ja sen arvoksi spotify.sh polkuineen päivineen, minun tapauksessani /home/rolle/Spotify/spotify.sh.

Nyt Spotify-linkkien pitäisi aueta suoraan Spotifyyn (testaa tästä). Spotify-linkkejä tarjoaa mm. Spotifyn Greasemonkey-lisäosa Firefoxille (Greasemonkey pitää olla asennettuna), joka luo Last.fm -artisteista linkit Spotifyyn, erittäin kätevä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 36-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. krisu

    Kiitti tosta userscriptistä, tota en ole ennen löytänytkään. Ja hyvä opas, vaikka en olekaan varsinainen Linux-käyttäjä :)