Arkistomatskua
Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.
Päätinpä nyt sitten blogata heti tästä pienestä laitteestani jota pitelen kädessäni parhaillaan. Battery loppui juuri ja kouluttaja opettaa hakemuksen tekemistä vaikka minulla on jo työharjoittelupaikka… ryhmämme priimuksena usein kyllästynkin ja näprään koko kuusituntisen opetuksen aikana Nokia E90 -kommunikaattoriani. Eikä ”kommun” käyttö jää ainoastaan kurssille, vaan olen kautta aikojen kyllästynyt jopa kävellessäni joten verkostoidun lähes aina myös ihan tavallisella kävelymatkalla, vaikkapa koulusta kotiin kävellessä.
Mitä teen kommulla ylipäätään? Sehän on vain puhelin? Kyllä, se on puhelin, mutta myös paljon enemmän. Qwerty-näppiksellä ja kahdella kannella (etukansi kuin tavallisessa puhelimessa, sisäkansi avattuna kuin minitietokone) varustettu nokialainen on mielestäni äärimmäisen kätevä. Näppäimistö varmistaa nopean kirjoittamisen, kuin tietokoneella konsanaan. Minulla on saunalahden viestix-liittymä, joka on varustettu kuukausimaksuun sisältyvällä datapaketilla, eli nettiä puhelimessa voi käyttää mielin määrin tarvitsematta huolehtia kymppitonnin puhelinlaskusta.
Käytän aktiivisesti irkkiä shellipalvelimelta ja puhelimellani pääsen puttyn kautta yhdistämään ssh:lla shelliini milloin ja missä ikinä haluan. Puhelimessani on myös pikaviestimet, kuten msn messenger, yahoo, skype, icq, myspace ja google talk. Google kalenterini synkronoituu puhelimeni kalenterin kanssa ja pysyn kätevästi ajan tasalla. Lisäksi nokialaisessani on äärimmäisen hienot teemat ja mp3sia se toistaa erinomaisella laadulla. Soittoäänenäni on lempibiisini ja sähköpostiäänenäni toimii kuuluisa (muistaakseni) road trip-elokuvasta tuttu letkautus ”mail motherfucker”.
Puhelimeni on siis täysin kustomoitavissa. En ole kokeillut applen iphonea, enkä varmaan kokeilekaan, sillä irc on minulle yksi tärkeimmistä puhelimen sovelmista ja kosketusnäppäimellä nopeasti kirjoittaminen olisi varmasti rasittavaa.
Voi olla että saan nörttifriikin maineen sillä julkisissa paikoissa aina tai lähes aina yksin ollessani olen nenä kiinni kommunikaattorini ruudussa. Asia saattaa muuttua sitten kun ostan kannettavan tietokoneen, mutta kommunikaattorini on silti paras välineeni kun en ole pöytäkoneella – tuskin nimittäin joka paikkaan läppäriäni raahaan.
Kommu mahdollistaa sen että minut saa netin kautta kiinni olin missä tahansa, pääsen graafisesti nettiin mistä tahansa, pystyn muokkaamaan kotisivujani ftp:n kautta missä tahansa ja pääsen jopa oman pöytäkoneeni tiedostoihin käsiksi mistä tahansa.
Tuli hieman ajatusvirtatyyppinen merkintä tästä pikku laitteestani, mutta niin sen kai piti mennäkin. Jos tarvitset minityöaseman eikä läppärikään ole tarpeeksi mini, niin hanki ihmeessä Nokia E90. Kallis se on, mutta kytkyt ovat tässä tapauksessa hyödyllisiä. Puhelin on erittäin pitkäikäinen.
Mutta nyt taidan vähän kuunnella opetusta. Seinälle on heijastettu moniste otsikolla ”hakemuskirjeessä tuot esille soveltuvuutesi tarjottuun tai toivomaasi työhön”. Työvoimapoliittinen asiakaspalvelukoulutus ja työnhakuohjeistus jatkuu… Tylsää kun minulla on jo kaikki valmiina. Mutta tämä teksti taisi olla tässä. Jatkan kirjoittelua irkin puolella.
Symbian, ja sen ihmeellisyydet | Rollemaa.org
[…] on minulle kaikin puolin paras puhelinvaihtoehto. Kommunikaattorin käytöstä kirjoitin viimeksi viime vuonna. Puhelimessani on kaikki mitä tarvitsen, google kalenterista […]