Arkistomatskua
Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.
Viime aikoina ovat leffat jääneet vähemmälle kun on tullut seurattua muutamia sarjoja. Pienen elämäni aikana olen katsonut aika monta sarjaa. Ei riitä yhden käden sormet. Mutta mitä sarjoja? Onko olemassa huonoa sarjaa? Koitan vastata näihin kysymyksiin just nyt!
Tämä myös siksi, että leffablogissani ei sarja-arvosteluja näy. Sitä paitsi sarjoja on vähän vaikeampi arvostella, ovat nimittäin vähän laajempi kokonaisuus. Joistakin tv-sarjoista on tullut kirjoitettua aiemminkin.
Olen katsonut yhteensä 20 sarjaa kokonaan, 14 on jäänyt kesken (ellei enemmänkin, laskin lähinnä ne kesken jääneet joita seurasin pidempään), ja seitsemän seuraamaani sarjaa pyörii yhä. Tässä megabloggauksessa esittelen kaikki kyseiset sarjat. Eivät ole missään varsinaisessa järjestyksessä.
Katsotut sarjat
Tähän päivään mennessä olen katsonut yhteensä 20 jo päättynyttä TV-sarjaa alusta loppuun.
Useammalle tuttu Stargate SG-1 on ensimmäisiä sarjoja, joista innostuin toden teolla. Sarjahan siis kertoo amerikkalaisen tukikohdan salaisesta operaatiosta, jossa tiimi koodiltaan SG-1 matkustaa galaksien välisen portin avulla toisille planeetoille päämääränään solmia planeettojen välisiä suhteita ja rikastuttaa maa-planeetan varoja ja kulttuuria.
Katsoin sarjaa jo nuorempana, 90-luvulla. Sittemmin vielä kymppikauden ollessa käynnissä (2006-2007) katsoin kaikki jaksot alusta loppuun saakka. Yhteensä olen katsonut sarjan kaksi kertaa läpi. Olen sitä sukupolvea, joka ei koskaan innostunut Star Trekistä kunnolla Richard Dean Andersonin ja Stargaten viedessä mennessään. Yhä parhaita sarjoja mitä on tehty.
Stargaten ensimmäinen spin-off kertoo Pegasus-galaksista löytyneestä hylätystä kaupungista, jota tähtiporttitiimi yrittää suojata planeetan omilta möröiltä. Sarja ei tietenkään ollut ihan niin hyvä kuin edeltäjänsä, mutta ensimmäiset kaksi kautta olivat aika mielenkiintoista seurattavaa. Jäi vähän löyhäksi silti ja täytyy sanoa että hieman petyin. Stargate Universea en edes jaksanut aloittaa.
Siitä on pitkä aika kun Andromedan katsoin. Enkä oikein tiedä miksi katsoin. En pidä Kevin Sorbosta yhtään, mutta katsoinkin sarjaa lähinnä Lexa Doigin vuoksi. Sarjassa on myös sellaista tiettyä Event Horizon -tyyppistä mystisyyttä, josta pidin.
Sarja kertoo Andromeda Ascendant-aluksesta, joka putoaa lähelle mustan aukon tapahtumahorisonttia, josta kapteeni saa pelastettua aluksen vasta kun aikaa on kulunut 300 vuotta itse tapahtumasta. Ehkä yksi keskinkertaisimmista sarjoista, jonka olen katsonut alusta loppuun. Viisi kautta melkoista tuubaa, mutta tulipahan joskus katsottua.
Dark Angel kertoo geneettisesti muunnelluista lapsista, joista Max pääsee pakenemaan elämään omaa elämäänsä. Maxia jahtaa isot kihot, supersotilaita tehtaileva taho. Tämä on ”se” sarja, josta näyttelijä Jessica Alba ja ohjaaja James Cameron tulivat viimeistään tunnetuksi. Ysärisarjoista yksi ikimuistoisimmista.
Äksöni- ja trillerielementit olivat sarjassa hienoa katsottavaa. Vaikka sarjasta tuli vain kaksi kautta, se tuntui yllättävän pitkältä. Sarja loppui kesken. Se lopetettiin muistaakseni Foxin dilemmojen, budjetin ja huonojen arvosteluiden takia.
Alias vuorostaan on sarja, josta Jennifer Garner viimeistään nousi kuuluisuuteen. Sarja kertoo nuoresta vakooja-agentista Sydney Bristolista, joka selvittelee rooliaan elämässä, isänsä sotkeutuessa yhä kummallisimpiin salaliittoteorioihin.
Ihan mellevää trilleriä kaikinpuolin. Bradley Cooper on myös yksi nimistä, jotka ovat sarjan jälkeen olleet vähän isompia nimiä.
Surface kertoo meribiologi Laura Daughterysta ja hänen pojastaan, jotka löytävät Loch Nessin hirviötä muistuttavan otuksen vedestä, samalla kun outoja luonnonilmiöitä esiintyy vesistössä.
Surface olisi ollut varmasti todella hieno sarja, mutta turhauttavaa kyllä – loppui liian lyhyeen ensimmäisen kauden jäädessä viimeiseksi. Ehkä turhauttavin lopetus sarjalle kun viimeinen jakso jätettiin raastavaan cliffhangeriin ja loppu tuli kuin giljotiinilla ilman minkäänlaista ratkaisua. NBC lopetti sarjan taloudellisista syistä.
Tuhansia ihmisiä on kadonnut kuluneen vuosisadan aikana. Yht’äkkiä 4400 kadoksissa ollut ihmistä palaa takaisin samaan aikaan, täsmälleen samassa kunnossa kuin he olivat kadotessaan.
4400 alkoi lupaavasti, mutta kolmannen kauden myötä juttu karkasi hieman lapasesta. Arvostus laski ja sarja päätettiinkin lopettaa viidenteen kauteen. Ihan katsottava sarja kaikin puolin, mutta ei mitään parhaimmistoa.
Heroes on sarja, josta olisi voinut tulla jotain. Samoihin aikoihin pyörivän 4400:n tapaan myös Heroes on tyypillinen supersankaritarina, jossa joukko ihmisiä huomaa omaavansa kykyjä ja muodostaa hyvän ja pahan kuppikuntia.
Tykkäsin sarjasta siitäkin huolimatta että se meni hieman huonompaan suuntaan tuotantokausien myötä. Sarja lopetettiin huonon arvostuksen ja katsojien vähenemisen takia. Lieneekö budjetilla myös osaa ja arpaa asiaan. Harmittaa tavallaan kun niin monta hyvää skenaariota ehdittiin kehitellä, eikä millekään oikeastaan ehditty antaa riittävästi vastauksia.
Lentokone tippuu autiolle saarelle ja osa porukasta selviytyy. Ihmisten on selviydyttävä lentokoneen hylyistä jääneiden tarpeiden ja toistensa avulla. Vaan onko saari sittenkään hylätty ja onko saari sittenkään saari?
Lost on niitä harvoja sarjoja, joita katsoessani odotin seuraavaa jaksoa kuin kuuta nousevaa. Vaikka sarja meni vähän överiksi välillä, suurimmalle osalle annettiin jonkinlainen selitys. Seilorointi kulminoitui päätösjaksoon, joka on ollut ehkä kaikista katsomistani sarjoista liikuttavin. Suositeltava sarja. En kadu yhtään sitä aikaa, jonka näihin kuuteen kauteen käytin.
Poliittisen salaliiton myötä syytön mies Lincoln Burrows tuomitaan vankeuteen. Lincolnin uskollinen veli Michael Scofield tekee suunnittelee veljensä vapauttamista vankilasta, jonne hän myös itse päätyy tarkoituksellisen rikoksen myötä…
Prison Break on ehkä jännimpiä sarjoja, joita olen katsonut. Sarja poikkeaa monesta siinä, että se on melko tarkoin suunniteltu. Yhtään turhaa jaksoa ei ole. Yksi suositeltavimmista sarjoista.
17-vuotias lukion huippuoppilas Yagami Light löytää sattumalta mustan vihkon, jonka kannessa lukee ”Death Note”, kuoleman muistikirja. Muistikirjassa kerrotaan, että ihminen jonka nimi kirjoitetaan kirjaan kuolee määriteltyyn syyhyn. Tiedettävä on uhrin nimi ja kasvot. Light päättää ottaa muistikirjan käyttöön ja leikkiä hieman jumalaa, kunnes hänen jäljilleen pääsee huippuetsivä L…
En ole katsonut animea sitten teiniaikojen, mutta vielä aikuisiällä katsoin yhden sarjan, tämän kyseisen nimeltään Death Note (Desu ní´to). Sarja on täydellinen. Death Note on kauniisti tehty, tarkoin piirretty ja mietitty kokonaisuus. Seurasin sarjaa intohimoisesti jakso jaksolta sen vielä pyöriessä. Yksi harvoja sarjoja, joiden päätösjaksossa olen kyynelehtinyt. Suosittelen myös niille, jotka eivät ole katsoneet koskaan yhtäkään animesarjaa.
Terminator: Sarah Connorin aikakirjat sijoittuu Tuomionpäivän jälkeiseen aikaan, kuitenkin ennen kuin robotit ovat lopullisesti vallanneet maapallon. Kasvava nuorukainen John Connor taistelee aikaa ja teknologiaa vastaan äitinsä Sarah Connorin johdolla. Apuun tulee totta kai ajassa taaksepäin lähetetty terminaattori…
Jos Terminaattori-saaga kiinnostaa yhtään, suosittelen katsomaan Sarah Connorin aikakirjat. Odotin sarjasta hieman parempaa, mutta kaikesta huolimatta se on aika katsottavaa settiä. Lena Headey onkin leffoista tuttu ja androidia esittävä Summer Glau nähtiinkin jo esimerkiksi 4400:ssa. Bloggasin sarjasta muuten neljä vuotta sitten hieman tarkemman arvion.
Smallville kertoo hieman modernisoidun tarinan Teräsmiehestä. Sarjan ensimmäiset kaudet olivat kiinnostavaa seurattavaa, mutta hiljalleen meininki alkoi muistuttaa huonoa saippuaoopperaa. Lanan ja Clarkin jahkailut ja aivan typerät juonikuviot pilasivat sarjan loppua kohti. En viitsi spoilata, jos joku sarjaa vielä katsoo, mutta aika turhat kymmenen kautta loppujenlopuksi. Yli kuuden vuoden takaisessa bloggauksessani vielä tykkäsin sarjasta.
U.S. Navy kohtaa taivaalla tuntemattoman objektin, joka aiheuttaa miehistössä järkyttäviä oireiluja. Ilmiöt herättävät tutkijoiden mielenkiinnon…
Threshold oli vuoden 2005 mielenkiintoisempia sarjoja, mutta ensimmäisestä kaudesta ei päästy juuri minnekään. Sarja floppasi täysin ja jäi lopulta kesken kun tilanne ei edennyt mihinkään ja arvostelut putosivat. Harmi. Tässä oli potentiaalia. Sarjassa nähtiin nykyleffoista tuttu Carla Gugino ja mm. sittemmin Game of Thronesin Impinä tunnetuksi tullut Peter Dinklage.
Animatrix on joukko lyhytelokuvia, jotka liittyvät aikaan ennen Matrix-leffojen tapahtumia. Matrix-fanina pidin myös sarjasta. Hyvin animoitua, hyvin taustoja selittävää scifiäksöniä. Jos tykkäät Matrixista yhtään enempää, suosittelen tsiigaamaan.
Walking Deadin uusia jaksoja kuumeisesti odotellessa päätin tsekata brittisarjan nimeltään Dead Set. Kyseessä on viiden jakson minisarja, joka kertoo perinteisen zombie-epidemiatarinan. Ainoana hassunhauskana poikkeuksena on se, että sarja kertoo mustan huumorin keinoin Big Brother -talosta, jonka maailmasta irtautuneet bimbot jäävät suoraan lähetykseen epidemian keskelle. Sarja oli mielestäni hauska ja myös omalla tavallaan jännittävä. Suosittelen katsomaan, jos kaipaat raakaa hauskuutusta – tai jos odotat uusia Walking Dead -jaksoja, kuten minä.
New Jerseyn mafiapomo Tony Sopranosta kertova The Sopranos on mielestäni kaikkien aikojen parhaimpia draamasarjoja. Näyttelystä lähtien kaikki on loppuun asti viilattua. Jaksoja on ollut viilaamassa myös Steve Buscemi, joka myös näyttelee sarjassa pientä osaa. Kirjoitin vajaat viisi vuotta sitten sarjasta pienen esittelyn, käypä lukemassa.
Steven Spielbergin tuottama, Leslie Bohemin kirjoittama Taken on kymmenen jakson yliluonnollinen minisarja. Sarja kertoo erilaisista tapahtumista ufo-ilmiöiden ympärillä. Pieni Dakota Fanning on sarjassa loistava, eikä haukkua voi myöskään Joel Gretschiä, joka 4400:ssakin nähtiin. Kerronta on ehkä hieman liian hidasta, mutta muuten sarja toimii vallan mainiosti. Hyvät muistot.
Toisesta Maailmansodasta kertova Band of Brothers on sarja, joka on tullut katsottua niin monta kertaa läpi, ettei katselukertoja edes muista. Upeasti toteutettu sarja kaikin puolin.
Merlin kertoo nuoresta velhosta, jonka kohtalona on turvata Kamelotin tulevaisuus. Sarja on BBC:n tuottama ja hieman ehkä turhan perheystävällinen, kaikin puolin mutta hauska ja viihdyttävä. Viimeisin jakso ilmestyi ihan vähän aikaa sitten, eikä päätösjakso ollut ollenkaan hassumpi. Olen tyytyväinen.
Aloitin katsomaan sarjaa silloin kun jaksoja oli vasta muutama ja katsoinkin sarjan lähes tauotta loppuun saakka. Lue neljän vuoden takainen arvioni sarjasta täältä.
Kesken jääneet sarjat
Joitakin sarjoja on myös jäänyt kesken…
Vaikka tykkään Steve Carrellista ja Rainn Wilsonista näyttelijöinä, komediasarjoista en ole koskaan innostunut kunnolla. The Office katsoin muutaman kauden, mutta sitten kyllästyin. Jaksoja on ihan liikaa ja iso osa on aika tylsää tavaraa. Tällä hetkellä mennään yhdeksännessä kaudessa ja lisää on tulossa. Brittiofficea en ole myöskään seurannut. Ei selkeästikään minun sarja…
Eletään Suuren laman aikaa (1930-lukua). Oklahoma-maalaispoika ja karismaattinen pastori oppivat että ovat avainpelaajia taivaan ja helvetin välisessä taistelussa…
Carniví le oli alkuun kiinnostava fantasia-mysteeri-draamasarja, mutta kävi aika pian vähän liian oudoksi ja hölmöksi. Katsoin suurinpiirtein ensimmäisen kauden, jonka jälkeen lopetin. Sarja jäikin kesken kun se lopetettiin toiseen kauseen budjettikysymysten takia.
Weeds on komediasarja, joka kertoo lähiöäidistä joka kääntyy kaidalta polulta ja ryhtyy diilaamaan kannabista…
En oikein tarkkaan tiedä miksi tämäkään sarja ei oikein lähtenyt. Ehkä juuri siksi, että se on komediasarja. Ehkä siksi, että sitä ei suositellut minulle tarpeeksi moni, tai mielenkiinto ei riittänyt loppuun saakka. Olisinko katsonut ekan kauden loppuun, sitten ei enää natsannut.
Tykätty Miamin poliisi Dexter Morgan kokee tekevänsä oikeutta järjestelmälle murhaavansa salaa rikollisia vapaa-ajallaan.
Katsoin Dexteriä muutaman kauden ja jossain vaiheessa kävi niin puuduttavan tylsäksi, että en jaksanut enää seurata. Olen harkinnut sarjan jatkamista, mutta jotenkin meni maku. En tiedä tarkkaa syytä, mutta alusta asti koko idea ei ollut makuuni tarpeeksi kiinnostava.
Ihmemies MacGyver ei varmasti selittelyjä kaipaa. Olen katsonut jaksoja sieltä täältä vielä senkin jälkeen kun pienenä istuin mummolan telkkarin ääressä katsomassa. Koskaan ei vain ole tullut katsottua sarjaa alusta loppuun. Jaksoja on niin paljon eikä kiinnostus ole ihan kuitenkaan sitä luokkaa että viitsisi niin perusteellisesti seurata. Ehkä joskus. Joka tapauksessa yksi parhaista sarjoista.
South Parkissa varmaan vähän samaa vikaa kuin edellisessä. Jaksoja on niin paljon, eikä ole tullut katsottua niin tiiviisti alusta loppuun. Jokunen boksi meillä on ja jaksoja on paljon kyllä katsottu, mutta ei perusteellisesti läpi. Enkä varmaan tule koskaan katsomaankaan, vaikka hyvä sarja onkin. Täytyy priorisoida.
Edelleen samasta syystä kuin kaksi edellistä; liikaa jaksoja, ei aikaa seurata perusteellisemmin. Nämä ovat näitä sarjoja joita katsoo mielellään aina, mutta alusta loppuun ei kykene. Ainakaan vielä. Lisätään veivilistaan.
Kolmekymppinen tuore isä kehkeytyy mukaan moottoripyöräjengikuvioihin samalla kun käsittelee elämänsä kysymyksiä…
Sons of Anarchyn katsominen jäi kesken ehkä siitä syystä, että se lähti liikenteeseen vähän turhan pitkäveteisesti. Katsoin puolitoista kautta, kunnes kyllästyin seuraamaan. En tiedä sen tarkempaa syytä. Ehkä sarjassa ei tapahtunut asioita tarpeeksi nopeasti minun makuuni. Jatkan ehkä joskus, jos jatkan.
The Pacific kertoo jenkkien taistelusta Japania vastaan Toisessa Maailmansodassa. Sarja on Band of Brothersin tekijöiltä, mutta jäi niin pahasti edellämainitun varjoon, etten jostain syystä jaksanut sitä seurata loppuun saakka. Olisi voinut olla hyväkin, mutta ei vain enää kiinnostanut. Katsoin muutaman jakson ja lopetin seuraamisen.
Kaikkien tuntema House kertoo sosiaalisesti ongelmaisesta lääkäristä, joka hoitaa potilaita hieman omaperäisellä tavallaan. Katsoin sarjaa muutaman kauden, mutta kuten arvata saattaa, sarjan ollessa komedia se jäi pahasti kesken.
En tiedä mikä siinä on, mutta liian ”tavalliset” tai arkielämää koskevat sarjat jäävät minulta kesken. Sarjan täytyy olla jotain mitä ei normaalissa elämässä pysty näkemään, se on eskapismia parhaimmillaan. Joka tapauksessa hieno sarja ja katson varmasti joskus sarjojen loppuessa loppuun.
Viisi yhteiskunnan hylkiötä joutuu myrskyn pauloihin kesken yhdyskuntapalvelun ja huomaa saaneensa supervoimia…
Viimeisin kesken jäänyt Misfits alkoi lupaavasti. Ensimmäisen kauden katsoin ahmien, mutta sitten juonikuvioiden rajut muutokset ja teinipelleily rupesivat ärsyttämään. Kolmas kausi jäi kesken ja lopetin suosiolla.
Halusin tykätä Bionic Womanista. Vähän kuin Robocop, mutta nainen. Ei vaan toiminut muutamaa jaksoa pidemmälle. Mieltä lämmitti se, että sarja jätettiin kesken heti ensimmäiseen kauteen.
X-Files tuskin on monelle tuntematon. Sarja jäi kesken lähinnä siitä syystä että liian moni jakso kyllästytti. Pari tylsää kautta sai riittää. Liian paljon jaksoja. Olisivat voineet lopettaa ajoissa.
…ja sama homma tämän sarjan kanssa. CSI: Crime Scene Investigation oli hyvä vielä kun Grissom oli kuvioissa. Kesken jäi, samoista syistä kuin edellisetkin.
Tällä hetkellä meneillään olevat sarjat
Onneksi vielä monta sarjaa pyörii tälläkin hetkellä.
American Horror Storyn ensimmäinen kausi kertoo talosta, johon pahaa-aavistamaton perhe muuttaa asumaan. Käy ilmi, että talossa on tapahtunut vaikka mitä kauheuksia pitkin 1900-lukua ja perheelle paljastuu hiljalleen sen synkät salaisuudet. Kakkoskausi ”Asylum” kertoo täysin eri tarinaa. Tällä kertaa polttopisteessä on mielisairaala.
Tämä sarja on uusimpia löytöjäni. Sarja on erittäin mielenkiintoinen ja siitä pitävät varmasti jännittävän kauhun ystävät. Näyttely on hyvää ja sarja on tehty taitavasti. Aluksi hieman häiritsi ajatus siitä, että jokainen tuontatokausi on oma tarinansa. Eli kyseessä on ikään kuin minisarja. Suosittelen silti lämpimästi. Arvio löytyy myös erikseen kirjoitettuna.
Supernatural kertoo paranormaalien ilmiöiden metsästäjistä, Winchesterin veljeksistä. Sarja on ollut lemppareitani sen syntyhetkestä lähtien vuodesta 2005. Kahdeksas kausi jatkuu viikon päästä, enkä malta odottaa.
Maailmanloppu zombie-virusepidemian myötä oli ja meni. Walking Deadissa seurataan kuinka Rick johtaa selviytyneitä elävien kuolleiden läpi turvapaikkaan. Walking Dead kuuluu ehdottomasti parhaimmistoon kaikista katsomistani sarjoista. Ellei kolmen parhaan joukkoon. Kolmoskautta päästään jatkamaan taas helmikuussa. Olen kirjoittanut sarjasta erilliseen bloggaukseen pienen arvion.
Boardwalk Empire lukeutuu myös parhaimmistoon. Sarja kertoo 1920-luvun kieltolain aikaisesta Atlantic Citystä, jossa salakuljetetaan viinaa lähinnä rikollisten tai lainsuojattomien toimesta. Kaupunginvaltuustoon kuuluva Nucky Thompson juonittelee viranomaisten päänmenoksi vaikka minkälaisia bisneksiä.
Sarja muistuttaa mafiameininkeineen toisesta loistavasta sarjasta, The Sopranoksesta. Kun pääosaa näyttelee Steve Buscemi ja Martin Scorsersella on näppinsä pelissä, mikään ei voi mennä pieleen. Suosittelen lämpimästi, jos et ole vielä nähnyt. Sarjasta on nyt ilmestynyt kolme kautta. Neloskauden ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Olen kirjoittanut sarjasta erillisen arvion vuosi sitten.
Game of Thrones on yksi tämän hetken suosituimpia sarjoja ja myös omia lemppareitani. Sarja kertoo erilaisista kuningaskunnista, joista jokainen tavoittelee samaa valtaistuinta. Hyvin tehty paketti kaiken kaikkiaan. Myös tästä sarjasta olen kirjoittanut arvostelun erilliseen bloggaukseen.
Continuum on tämän hetken yksi kiinnostavimmista scifisarjoista. Sarja kertoo tulevaisuuden poliisista, joka matkustaa vahingossa terroristin pakoyrityksen mukana vuoteen 2012 ja joutuu selviämään menneisyydessä paikallisen hakkerin ”alkeellisen” teknologian avulla. Myös tästä sarjasta on blogissani valmiiksi kirjoitettuna erillinen arvio.
Säästin parhaan ja uusimman löytöni viimeiseksi. Tai no, oikeastaan kyseessä ei ole löytö, sillä olen kyllä tiennyt sarjasta – en vain ole koskaan tullut katsoneeksi. Aloittaessani vaimoni lisäksi osa sukulaisistani, työkavereistani ja iso osa kavereistani oli ehtinyt hehkuttaa sarjaa, joten pakkohan se oli. Ja taitaakin mennä kärkikolmikkoon tämäkin sarja.
Sarja muistuttaa draamaltaan jotenkin Sopranosta. Sellainen eskapistin unelma tämä on, että ei haluaisi sen loppuvan. Viimeistä viedään. Vitoskausihan jatkuu taas ilmeisesti tässä keväällä. Sarjan nimi on muuten eteläamerikkalainen sanonta ja tarkoittaa jotakuinkin kaidalta polulta poikkeamista tai ”helvetin nostattamista” (”raising hell”, mikä onkaan oikea käännös), sarjan virginialaisen tekijän mukaan ainakin.
Loppusanat
Siinäpä se vaatimaton määrä katsomiani sarjoja nyt oli. Voin kertoa, että ei ihan hetkessä tämä katalogi tänne syntynyt. Toivottavasti tykkäsit ja sait itsellesi jotain vinkkejäkin. On myös ollut tarkoitus kokeilla sarjoja kuten Grimm, Deadwood, Real Humans, Homeland, Spartacus ja Coma. Ehkä seuraavaksi.
Mistä näistä esittelemistäni sarjoista itse tykkäät tai mitä suosittelisit seuraavaksi?
Petri
Olet nähnyt paljon. :-) Minulle Stargaten ensimmäiset kaudet ovat tuttuja. Myös Dark Angelia katselin ja Paosta muutamia ensimmäisiä jaksoja ennen kuin sen juonikuviot muuttuivat ärsyttäviksi. The Sopranos tuntuu jotenkin ajattomalta, että sen jaksoja voisi katsoa uudelleenkin ja ehkä löytää niistä jotain uutta. Band of Brothers on myös erinomainen sarja ja siinä osa kohtauksista, kuten Carentanin valtaaminen, on ollut tuttua juttua jokaiselle joka on pelannut vanhoja Call of Duty -pelejä. The Officen jenkkiversio meni persiilleen kasikauden aikana ja minun mielenkiintoni tätä ohjelmaa kohtaan loppui siinä kun Carrell meni lentokoneeseen. The Officen 8. kaudella alettiin viljellä saman tason huumoria kuin South Parkissa. The Oficen brittiversio perustuu myötähäpeällä mässäilyyn ja sen takia se ei minua kiinnosta tippaakaan. X-Filesin jaksoja saattaisin katsoa uudelleenkin jos aikaa riittäisi. Myös X-Filesin spinoffi, se jokin hörhöjengin seikkailu, kiinnostaa hieman.
Rauno
Minun kommenttini on blogissani. Siitä tuli aika pitkä :)
Rolle
Jep, kävin juuri lukemassa ja kommentoin takaisinkin. :) kohta palaa taas jotkut sarjat tauolta. Aloitan ehkä The Wiren, saanut IMDb:ssä 9.5/10.
Rauno
joo, Wirea en ole nähnyt, mutta Wire on The Bloodia katsottiin äitisi kanssa. Se jäikin pois lisastani. Se oli aika lyhyt sarja, mutta jaksot pitkiä. Aika kovat pisteet Wirelle IMDB:ssä. Pantava mieleen.
Rauno
Tosiaan Deadwoodiakin olen katsonut ensimmäisen kauden. Se on saanut IMDB:ssö kovat pisteet, mutta ei ollut kuitenkaan minun makuuni,
henkka
kato oz – kylmä rinki paras vankilasarja mitä on tehty ja ei taatusti ole tylsää katsottavaa ;)
Rolle
Pitääpä tsiigata jossain vaiheessa. Kiitos vinkistä.
micke
Kiva kuulla kerrankin ihmisestä, joka jaksoi katsoa Lostin loppuun asti ja vielä tykkäsi päätösjaksosta. Jos ei mitään Lost-faniyhteisöjä oteta lukuun niin joka paikassa ihmiset tuntuvat vaan valittavan miten sarja meni niin överiksi, että piti jättää kesken tai kuinka surkea päätösjakso oli. Itse olen sitä mieltä, että Lost oli paras sarja ikinä ja päätösjakso lähes täydellinen.
Rolle
Kyllähän se jossain vaiheessa vähän karkaili, mutta saivat hyvin parsittua paketin kasaan. Kokonaisuutena hyvä sarja.
Kalle
Jos pidit Sopranosista ja Breakin Badista, niin varmasti myös
The Wire, Rooma, Spartacus
ovat hyviä sarjoja. Rooma ja Spartacus toisaalta sisältävät enemmän konkreettista alastomuutta ja väkivaltaa kuin mikään listalla olevista sarjoista, joka voi olla hyvä tai huono asia katsontakannasta riippuen.
The Wire taas on aivan loistava sarja ja täysin uniikki verrattuna muihin sarjoihin.
Kaikille viidelle sarjalle on mielestäni löydettävissä yhteinen teema, joka käsittelee ihmisyyden moraalin harmautta ja elämää niin kunniallisella(laillisella) polulla kuin sen polun toisella puolen(laittomalla) sen kummemmin ottamatta kantaa siihen mikä poluista on moraalisesti hyväksyttävin.
Rolle
Kiitos kommentista. En tässä bloggauksessa näköjään maininnut, mutta Rome jäi kesken. En pitänyt siitä saippuaoopperamaisuudesta, laahasi liian paljon paikallaan minun makuuni. Spartacuksen aloitin bloggauksen kirjoittamisen jälkeen, mutta lopetin kun Andy Whitfield kuoli – jotenkin meni sarjasta täysin maku kun päähenkilöä näytteli eri henkilö. Kokeilin kyllä katsoa puoli kautta ilman Andya, mutta ei vaan lähtenyt.
The Wire on tällä hetkellä katselussa. Toinen kausi menossa. Ja on kyllä upea sarja.
Sarjoja, joita olen kokeillut tämän tekstin jälkeen ovat myös: Utopia, joka jäi utopistisuudessaan kesken ja uusin löytöni (isäni kautta myöskin): Once upon a time, joka vaikuttaa todella kiinnostavalta.
Uusia katsottuja sarjoja: Kannibalismia, satuja ja tulevaisuuden näkymiä | Rollemaa.org
[…] sarjat jääneet väliin. Dexteriäkin jaksoin katsoa vaan kolmanteen kauteen. Muusta neljästäkymmenestä katsomastani sarjasta kirjoitinkin taannoin. Ja joistakin […]
S.H.
Tuttuja nimiä listassa :P Tässä vielä lisää pari mitä itse kokeillut, suurimmasta osasta tykännyt: Fringe, Psychoville (Ylen Areenassa tällä hetkellä), Revolution, H+(youtube), Black Mirror, Outcast (keskeytetty). Kokeilemisen arvoisia Touch, Warehouse 13, Zombieland, Hell on wheels, Da Vinvi’s Demons.
Vivi Vinna
Suurena elokuvien ja sarjojen ystävänä pakko kommentoida, vaikkakin näin myöhään… Listaltasi löytyi monta samaa sarjaa, joita olen seurannut osan loppuun ja osa syystä tai toisesta jäänyt kesken. Omia lemppareitani ovat Supernatural, Lost, The Walking Dead, Breaking Bad, Dexter ja Game of Thrones. Listasi perusteella uskoisin siun tykkäävän Fringe ja True Blood -sarjoista, joten suosittelen lämpimästi, jos et ole vielä niitä ehinyt katsomaan! :)
Rolle
Kiitos kommentista Vivi. Koskaan ei ole liian myöhäistä kommentoida! :) Fringeä harkitsin katsovani jossain vaiheessa, mutta en tiedä miksi en koskaan lähtenyt katsomaan. Tykkään hyvin harvasta vampyyrimeiningistä (Buffyt ja Twilightit menneet aina yli hilseen), joten siksi myöskään True Blood ei ole innostanut koskaan.
Pitäisi kirjoittaa taas uusista sarjoista bloggaus. Vanhoista seurannassa yhä moni ja uusista ainakin Hannibal ja Black Sails. Leffa-arvioitani voi muuten lukea myös, tiedoksi Viville.
Vivi Vinna
Hei, kiitos vastauksesta! Kävinkin jo kurkkimassa elokuva-arvostelujasi! :) Eipä ole myöhäistä aloittaa Fringe. Jos joskus osuu kohdalle, niin suosittelen! Ja mitä tulee True Bloodiin,ennen sarjaa mietin just tuota vampyyriteemaa, itse kun olen enemmän zombieista innostuva. Twilight elokuva oli muuten tylsä, hyvä etten saanut siitä traumaa. :/ Mutta siis tässä sarjassa vampyyriteema oli uskottava.Anna ihmeessä True Bloodille mahdollisuus. Ensimmäiset kaudet on parhaimpia, eri toten se eka. :)